Kluivert: ''Ik heb me weinig van de kritiek aangetrokken''

0
Kluivert: ''Ik heb me weinig van de kritiek aangetrokken''

Justin Kluivert vertrok 1,5 jaar geleden bij Ajax en is momenteel bezig met zijn definitieve doorbraak bij AS Roma. De aanvaller beweert dat hij weinig heeft gedaan met de kritiek van de buitenwacht.

"Ik heb me weinig aangetrokken van de kritiek na mijn vertrek bij Ajax. Ik wist dat het zou komen, daar stelde ik me op in", zegt Kluivert tegenover Voetbal International. "Het is een bewuste keuze geweest, dat ging echt niet van de ene op de andere dag. Het is mijn carrière , mijn leven en uiteindelijk beslis je daar zelf over. Als je dan de knoop doorhakt, moet je honderd procent achter die keuze staan en laten zien dat het een goede beslissing is."

Toen Ajax goed presteerde in de Champions League vond Kluivert het gek om naar de wedstrijden te kijken. "Het was voor mij best gek naar Ajax te kijken. Vooropgesteld: ik heb echt genoten van hun successen en van het spel. Maar omdat ik net weg was, was het vreemd dat ik er zelf niet meer tussen liep. Je kent de jongens en de club zo goed, dat gevoel slijt niet zo snel."

"Mensen in Italie vinden het mooi dat er altijd maar weer talenten doorbreken. Het is natuurlijk ook heel bijzonder. Kijk nu weer naar Ünüvar, die op zijn zestiende debuteert en ook nog meteen scoort. Voor die jongen zelf is dat fantastisch én het geeft een boost aan andere jonge talenten. Het bewijst dat bij Ajax je dromen kunnen uitkomen, als je daar hard voor wilt werken. Hoe jong je ook bent. Dat is ook een verschil met andere landen. Bij Roma hoor ik met mijn twintig jaar tot de allerjongsten spelers van de selectie. Dat besef ik goed. Ik hou mijn oren en ogen de hele dag open, ik wil leren van de oudere spelers hier. Want ik ben nog lang niet waar ik wil zijn", aldus Kluivert.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›