''Ik zal nooit vergeten hoe Janssen toen De Mos in z'n hemd zette''

0
''Ik zal nooit vergeten hoe Janssen toen De Mos in z'n hemd zette''

Onur Kaya speelde tussen 2002 en 2010 bij Vitesse en van zijn periode in Arnhem zal hij één ding nooit vergeten: de kwaliteiten van Theo Janssen. De Belgische middenvelder praat vol lof over zijn ex-ploeggenoot en oud-speler van Ajax.

"Theo is de beste linkspoot die ik ben tegengekomen", zegt Kaya tegen Sport/Voetbalmagazine. "Hij kon zonder aanloop een vrije trap binnentrappen. Meestal moest je de bal én de doelman uit het net gaan vissen. In principe waren alle stilstaande fases voor hem. Maar ik, een gastje van amper 19 jaar, was de enige aan wie hij de bal afstond bij een vrije trap."

Janssen was echter geen gemakkelijke jongen. "Zijn temperament was wellicht even groot als zijn talent. Hij had ballen aan zijn lijf. Ik zal nooit vergeten hoe hij enkele uren voor een uitwedstrijd bij Excelsior Rotterdam Aad de Mos in zijn hemde zette. We zaten op hotel en voor we met de bus naar het stadion zouden rijden, maakte De Mos de basisploeg bekend. We keken elkaar vol ongeloof aan: fuck, Theo speelt niet. Na de bespreking is hij meteen naar huis gereden", luidt het vervolg.

"De dag erna heeft Theo de trainer de huid vol gescholden. Niet omgekeerd, hé. Op Theo riep je niet. De week erna stond hij weer in de ploeg... Het was niet altijd aangenaam om iemand als hem in de groep te hebben, want hij zei altijd wat hij dacht. Anderzijds was hij niet het type dat achter de rug een vuile streek zou uithalen. Hij rookte en trok zich niets aan van wat er rond hem gebeurde. En dat heeft hem wellicht een topcarrière in het buitenland gekost", aldus Kaya.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›