Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen'' KNVB volgt na Europese kritiek: ''Streven ernaar om het dan af te ronden'' KNVB heeft nieuws: seizoen mogelijk uitgespeeld in de zomermaanden 'Ajax wil met Huntelaar door': 'Dan zal hij flink moeten inleveren' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

''Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over''

0
''Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over''

Riechedly Bazoer maakte een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. Hij was basisspeler en zelf international, maar inmiddels speelt hij in de subtop bij Vitesse.

''Het voetballeven van een jonge speler zit vol met valkuilen. Dat heb ik zeker zelf zo ervaren. Toen ik jong was, ging alles vanzelf. Doorbreken bij Ajax, debuteren in Oranje. Het was gewoon een flow. Ik kreeg vertrouwen van iedereen om me heen, van de trainers, en alles komt naar je toe'', blikt de middenvelder terug in De Gelderlander.

''Gelukkig heb ik een oudere broer die me intensief begeleidt en mij met beide benen op de grond houdt. Maar dan nog doet het wel iets met je als jonge speler. Iedereen wil wat van je, die populariteit was voor mij continu voelbaar. Ik had opeens heel veel vrienden en alles zat mee'', vertelt de voetballer, die daarna in een dip terechtkwam. 

''Ook ik kreeg met tegenslagen te maken. Na mijn goede doorbraak ging het wat minder, trainers maakten andere keuzes, en dan val je als talent opeens terug. Van al die zogenaamde vrienden waren er nog maar heel weinig over. Het was een nieuwe situatie voor mij en daar ging ik als jong talent niet altijd even goed mee om'', vertelt Bazoer. Door die periode heeft hij wel een belangrijke les geleerd. ''Altijd knokken, altijd honderd procent geven.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›