''Ajax wilde dat niet, bij PSV vonden ze het geen probleem''

0
''Ajax wilde dat niet, bij PSV vonden ze het geen probleem''

Bobby Adekanye is pas 21 jaar, maar heeft al een bijzondere loopbaan achter de rug. De aanvaller kwam via Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool bij Lazio terecht. Bij FC Barcelona mocht Adekanye lange tijd niet spelen vanwege een straf van de FIFA.

"Toen bleek dat ik alleen in Nederland mocht voetballen", blikt hij terug in ELF Voetbal Magazine. "Ik dacht meteen: terug naar Ajax. Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat Ajax meteen de armen wijd spreidde. Ik was blij. Maar Ajax wilde me alleen aantrekken als ik er een driejarig contract zou tekenen. Voor verhuur stonden ze niet open. Maar ik wilde terug naar Barcelona, dus een driejarig contract was geen optie."

Daarna meldde PSV zich bij Adekanye. "Daar vonden ze verhuur geen probleem. Goede voetballers zijn altijd welkom, zeiden ze. Daar ben ik ze dankbaar voor", aldus de 21-jarige aanvaller, die op zijn plek was bij PSV. "In Eindhoven ging het meteen lekker. Ik draaide een topseizoen. Naar twee wedstrijden werd ik doorgeschoven naar een ouder team."

"Aan het eind van het seizoen schotelde ook PSV me een driejarig contract voor. Maar ik wilde nog steeds terug naar Barcelona. Helaas stond de FIFA nog steeds niet toe dat ik voor die club zou spelen. Toen kreeg ik plotseling een aanbod van Liverpool", besluit Adekanye, die zijn loopbaan vervolgde in Engeland en dit seizoen bij Lazio terechtkwam.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›