De Jong ziet 'quarantaine-kamp' wel zitten: ''Geen slechte oplossing''

0
De Jong ziet 'quarantaine-kamp' wel zitten: ''Geen slechte oplossing''

In de Verenigde Staten liggen er plannen om de Major League Soccer alsnog uit te spelen door een 'quarantaine-kamp' in Disney World te organiseren. Siem de Jong, speler van FC Cincinnati, is enthousiast.

"Volgens mij is het niet onveilig. Ze willen veel gaan testen", laat De Jong weten in een interview met de Volkskrant. "Ik heb begrepen dat er specialisten bij zullen zijn. Het lijkt me eerlijk gezegd geen slechte oplossing."

Het idee is alle clubs vier weken te laten trainen op de grond van Disney World in Orlando om in de vier weken daarna de competitie af te maken. "Wat ik niet zie zitten is dat gezinsleden niet mee mogen, volgens de plannen die er nu liggen. Ik kan mijn vrouw en kinderen niet twee maanden achterlaten. Alleen als ze mee kunnen, wil ik daar spelen", is De Jong stellig. 

Onder Jaap Stam, die donderdag werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van FC Cincinnati, hoopt De Jong meer speeltijd te krijgen. "Dat is waarom ik hier naartoe ben gekomen. Omdat ik het miste om wedstrijden te spelen. Bij Ajax was dat moeilijker door de concurrentie. Hier is de kans groot dat ik zal spelen. Uiteindelijk is dat waar je het plezier uithaalt."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!