Sulejmani wees advies af: ''Slimmer om niet een transfer te maken''

0
Sulejmani wees advies af: ''Slimmer om niet een transfer te maken''

Danijel Pranjic nam als speler van SC Heerenveen Miralem Sulejmani onder zijn hoede. De oud-speler van Ajax kwam als jongeling naar Friesland, waar hij vaak werd bijgestaan door Pranjic.

"We waren elke dag samen. Bij interviews stonden we ook vaak samen voor de camera, omdat hij nog niet zo goed Engels sprak. Hij sprak dan Servisch en ik moest het voor hem vertalen. Toen hij naar Ajax ging, deed hij vanaf het begin zijn interviews zelf. Toen realiseerde ik me dat hij al die tijd gewoon prima Engels sprak. Hij gebruikte me gewoon", begint Pranjic bij VICE Sports.

Pranjic dacht dat Sulejmani de Europese top zou gaan halen. "Mijn advies was om nog een of twee jaar in Heerenveen te blijven. Vanaf de eerste seconde dat ik hem op de training zag, dacht ik dat hij een van de allerbeste spelers ter wereld zou worden. Toch leek het me slimmer om niet na een jaar alweer een transfer te maken."

Sulejmani speelt tegenwoordig bij BSC Young Boys in Zwitserland. "Miralem heeft een mooie carrière gehad, maar ik denk dat er veel meer in had gezeten. Ik had echt verwacht dat hij bij een club als Bayern München, Real Madrid of Barcelona zou eindigen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›