Heitinga over teleurstellende terugkeer: ''Ik heb geen echte kans gehad''

0
Heitinga over teleurstellende terugkeer: ''Ik heb geen echte kans gehad''

John Heitinga baalt ervan dat zijn tweede periode als speler bij Ajax uitgelopen is op een teleurstelling, zo vertelt hij in een interview met Helden Magazine.

''Frank de Boer en Orlando Trustfull wilden me graag hebben. Ik wist dat ik niet meer de John Heitinga was uit 2010, maar wel dat ik van waarde kon zijn. Frank kwam halverwege het seizoen naar me toe en vertelde dat hij geen gebruik meer van me zou maken. Ik vind nog steeds dat ik geen echte kans heb gehad, heb amper speelminuten gekregen. Maar ik kan het nu loslaten, heb een prachtige carrière gehad.''

In de zomer van 2015 kwam de publiekslieveling terug in Amsterdam, maar speeltijd kreeg hij dus amper. Daarom besloot hij om in februari 2016 zijn loopbaan te beëindigen. Niet alleen doordat hij weinig wedstrijden speelde, ook door problemen aan zijn knie. Dat was tijdens zijn hele spelerscarrière een terugkerend thema. Hij vraagt zich nog wel eens af waar hij had gespeeld zonder die kwetsuren. 
 
''Had ik wereldtop kunnen worden en bij FC Barcelona kunnen spelen? In de jeugdopleiding sloeg ik altijd twee elftallen over. Twee zware knieblessures hebben me belemmerd. Mijn rechterknie heb ik vanaf mijn achttiende nooit meer helemaal kunnen buigen.'' Desondanks heeft hij het maximale uit zijn loopbaan gehaald, stelt hij.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›