Van der Wiel: ''Dat was mijn beste samenwerking met een speler''

0
Van der Wiel: ''Dat was mijn beste samenwerking met een speler''

Dat Nederland een opleidingsland is, heeft Ajax de laatste jaren wel bewezen. Keer op keer vertrokken er vanuit de hoofdstad spelers naar grote clubs in het buitenland. Vorig seizoen waren dit Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar langer geleden gebeurde dit ook al met Wesley Sneijder en Luis Suárez.

"Wat Wesley allemaal gedaan en gepresteerd heeft, is niet normaal. Hij kon alles met de bal en liet dat ook zien", aldus Gregory van der Wiel. "Ook tijdens trainingen was hij altijd scherp. Hij trainde altijd heel hard. Al deden we dat eigenlijk allemaal wel hoor."

"Maar Wesley was zo bizar goed, hij kon werkelijk alles. Trappen met links en rechts, vrije trappen nemen, scoren en assists geven. Enorm veelzijdig dus", vervolgt de voormalig Ajacied. "Wesley ging ook niet voor niets naar Real Madrid."

"We waren echt een tandem. In het seizoen 2009-2010 - als ik me niet vergis - waren we zo ontzettend goed", blikt de rechtsback terug op de samenwerking met Suárez. "We maakten echt iedereen af, het was heerlijk voetballen met hem. Soms scoorde ik en gaf hij de assist, dan weer andersom. Dat is echt mijn beste samenwerking met een speler geweest.”

"Later in mijn carrière heb ik met PSG nog tegen hem moeten voetballen. Dan zeg je elkaar weer leuk gedag. Maar het was veel minder leuk voetballen tégen hem, haha!", besluit Van der Wiel.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›