''Hij praat met warmte over Ajax, in die zin snap ik de ophef niet''

0
''Hij praat met warmte over Ajax, in die zin snap ik de ophef niet''

Kees Jansma snapt de woede van de Ajax-fans richting Wesley Sneijder niet. Volgens de presentator en schrijver van de biografie van Sneijder heeft de recordinternational van Oranje weinig fout gedaan.

''Hij praat met warmte over Ajax. Maar Wesley is ook altijd in Utrecht blijven wonen. Hij ging vanaf zijn zevende op en neer naar Amsterdam. Als jochie liep hij al met een grote Ajax-tas in Ondiep over straat. In die zin snap ik de ophef niet'', stelt Jansma in Het Parool. De F-Side had een duidelijk statement voor de middenvelder en hij reageerde daarop met een filmpje.

''Dat hij dan een filmpje de wereld in stuurt waarin hij over 'Utereg, m'n stadsie' zingt terwijl hij langs de Arena rijdt - dat is hoe hij is. Recht op de man af. Impulsief. Ik praat daar natuurlijk wel met hem over, maar ik ben zijn vader niet. Bovendien laat zo'n karakter zich niet sturen. Hij reageert, en denkt daarna pas na'', zegt Jansma.

Volgens Jansma is het beeld van 'een schoffie met een dikke bankrekening' echter niet terecht. ''Hij is een slimme jongen, spreekt diverse talen, en weet heel goed hoe de media werken. Ik heb als perschef altijd prima met hem gewerkt. Ook als hij geen zin had in 'die klotepers' kwam hij met goede teksten. Een prima formulerende man.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›