''Mijn doel was Brazilië halen en daarna was ik klaar met hem''

0
''Mijn doel was Brazilië halen en daarna was ik klaar met hem''

De biografie van Wesley Sneijder is onlangs verschenen. Hoewel hij een moeilijke tijd beleefde tijdens het schrijven ervan, is hij vooral benieuwd wat bepaalde mensen ervan zullen vinden.

"Anderen afrekenen in een boek is niet mijn stijl. Dat heb ik als speler ook nooit gedaan. Problemen los ik een-op-een op, niet via de media", begint Sneijder in gesprek met De Telegraaf. "Mijn hoogtepunten komen langs, maar ik ben eerlijk over de huwelijksproblemen met Yolanthe, ik vertel dat ik zakelijk tussen de tien en vijftien miljoen euro heb verloren, soms te graag een drankje nam, met foute vrienden ben omgegaan en als zestienjarige zomaar in het criminele milieu had kunnen belanden."

Zo zou hij graag willen weten hoe Louis van Gaal naar zijn biografie kijkt. "In mijn Ajax-tijd was hij technisch directeur en gaf hij me een boete van 10.000 euro. Bij Oranje maakte hij me aanvoerder en pakte hij de band ook weer af, negeerde hij me een tijdje en uiteindelijk werden we samen onverwachts derde op het WK 2014 in Brazilië", blikt hij terug. "Door de jaren heen hebben we wat ruzies met elkaar gehad, maar toch ben ik niet heel negatief over hem. Als speler moet de motivatie uit jezelf komen, maar ergens heeft hij me bij Oranje toch een zetje gegeven. Mijn doel was Brazilië halen en als dat klaar was, was ik klaar met hem."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›