'Ajacieden eerder failliet dan spelers uit de eerste divisie'

0
'Ajacieden eerder failliet dan spelers uit de eerste divisie'

Veel profvoetballers leven als god in Frankrijk, maar na hun carrière komen ze door die enorme uitgaven in de problemen. Voormalig Ajax-jeugdspeler Soufyan Daafi heeft daarom Sport Legacy opgebouwd. 

Het doel van het bedrijf is om voetballers bewust te laten worden van het feit dat ze na hun voetbalcarrière nog zo’n veertig jaar mee moeten in de maatschappij. ''Afgelopen week was ik met een voetballer en ik zeg: wat wil je na je carrière verdiend hebben? Hij zegt: twee miljoen euro. Ik zeg: Dat is prima, maar wat zijn jouw maandelijkse uitgaven? Hij zegt: Dertigduizend euro. Dan ben je die twee miljoen euro snel kwijt.''

Volgens Daafi is het niet belangrijk hoeveel geld je verdiend. ''Het gaat er niet om hoeveel geld je hebt, maar om hoeveel je overhoudt. Die bewustwording willen wij gaan creëren.'' Na je loopbaan verdien je minder dan tijdens je actieve carrière. Op dat moment gaat het vaak mis. Vooral bij spelers van grote clubs, stelt hij in gesprek met Ajax Showtime.

''Het gemiddelde salaris in de Keuken Kampioen Divisie ligt op 2700 euro bruto. Die spelers kunnen datzelfde bedrag na hun carrière ook nog verdienen. Zij hoeven hun levensstijl niet aan te passen. Het probleem zit hem bij spelers die nu 50.000 euro verdienen en daar 20.000 euro van uitgeven. Zij gaan eerder failliet dan een speler uit de Keuken Kampioen Divisie'', besluit Daafi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›