Ziyech-vertrek besproken: ''Is echt een aderlating voor Ajax''

0
Ziyech-vertrek besproken: ''Is echt een aderlating voor Ajax''

Het vertrek van Hakim Ziyech bij Ajax is een aderlating voor het Nederlandse voetbal, vindt Willem van Hanegem. De voormalig voetballer heeft met volle teugen genoten van het spel van de stylist, die naar Chelsea vertrekt.

"Ik denk dat het een groot verlies is", zegt Van Hanegem tegen FOX Sports. "Elke speler is te vervangen, maar het is echt een aderlating voor Ajax. Hij was het type speler waar Quincy Promes en heel Ajax bij gebaat waren. Hij kon die bal zo spelen dat je elke keer dacht dat de verdedigers er wel aan zouden komen, maar dat kwamen ze niet. Op het goede moment draaide die bal zo scherp, dat je hem zo kon binnen schieten."

De Kromme hoopt dat Ziyech bij Chelsea als controleur gaat spelen. "Waar ik hem nu neer zou zetten is centraal op het middenveld. Ik heb Chelsea zien spelen en zij komen mensen te kort die verbinding maken tussen de achterhoede, het middenveld en de voorhoede. Hij heeft dat vermogen. Hij zal alleen nog sneller moeten handelen."

Ondanks het vertrek van Ziyech denkt Van Hanegem dat Ajax nog altijd titelfavoriet is. "Ten Hag heeft toch een goed elftal, goed materiaal. Dat is het belangrijkste. De trainer moet heel goochem zijn en denken: ik dank god op mijn blote knieën dat ik zulke spelers onder mijn hoede heb. Laat ze gewoon lekker spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›