Krol reageert op Van Basten: ''Klopt niet dat hij niet beter is geworden''

0
Krol reageert op Van Basten: ''Klopt niet dat hij niet beter is geworden''

In tegenstelling tot Marco van Basten is het oordeel van Ruud Krol over het eerste seizoen van Matthijs de Ligt in de Serie A positief.  De 71-jarige oud-Ajacied, die tussen 1981 en 1984 bij Napoli speelde, ziet dat De Ligt zich ontwikkeld heeft. 

Van Basten was van mening dat De Ligt in Italië 'niet veel beter was dan vorig jaar bij Ajax'. "Ik ben het met Van Basten eens dat het niveau van de Serie A lager ligt dan toen wij er speelden", reageert Krol in gesprek met TuttoJuve.

"Maar het klopt niet dat De Ligt niet beter is geworden", vervolgt Krol. "De Italiaanse competitie blijft de ideale leerschool voor verdedigers en in mijn ogen is Juventus de juiste keuze geweest. Dit was voor iedereen een speciaal jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we Sarri's echte verdedigingsmechanismen volgend jaar gaan zien."

"Het was een seizoen dat lastig begon voor De Ligt", analyseert Krol. "Hij moest zich aanpassen aan een totaal andere stijl dan de Nederlandse. Het kostte hem een paar maanden, maar hij is erin geslaagd om Juventus beetje bij beetje voor zich te winnen."

"In mijn ogen heeft Sarri een fout gemaakt door hem niet op te stellen als rechter centrale verdediger, zoals bij Ajax", aldus Krol. "Dan had hij meer zelfvertrouwen gehad, maar in plaats daarvan zette hij Bonucci daar neer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›