Rieu dank Ajax voor woning: ''De dag daarop verkocht ik 100.000 cd's''

0
Rieu dank Ajax voor woning: ''De dag daarop verkocht ik 100.000 cd's''

André Rieu droomde vroeger altijd van het wonen in een kasteel. Dankzij een optreden bij Ajax in 1995 lukte het hem om het kasteel te kopen waar hij op dit moment in woont.

"Ik fantaseerde er als kind al over wanneer ik in de strips van Kuifje Kasteel Molensloot zag", vertelt Rieu aan De Gelderlander. Hij vertelde zijn vrouw over zijn droom toen hij op het paadje tegenover het kasteel liep. "Op dat paadje wandelden Marjorie en ik in 1994, het zal ongeveer september zijn geweest. 'Stel je voor, wij in dat kasteeltje', zei ik tegen haar. Ze antwoordde: 'Dan moet je nog wel heel wat plaatjes verkopen.'''

"Nou, het jaar erna verkocht ik er een miljoen van mijn album Strauss en Co. Dat heeft sindsdien niemand me meer nagedaan in Nederland", vervolgt de orkestleider. "Het was 1995, ik speelde in de Amsterdam Arena in de rust van Ajax- Bayern München. De dag daarop verkocht ik geloof ik 100.000 cd's. Na dat jaar konden we dit kasteel kopen."

Hij heeft geen spijt van zijn aankoop, maar zal het nooit weer doen. "Koop nooit een kasteel", zegt hij. "Omdat je er eerst 30 miljoen in moet steken waar je niets meer van terugziet. Verwarming, het dak, fundamenten, muren, leidingen, noem maar op. Dit pand is gebouwd van mergel, heel zacht en broos. Slechter materiaal is er niet." Daarnaast woont hij in een Rijksmonument waardoor hij het niet zomaar mag verbouwen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›