Veltman: ''Hij zag alles, dat kon je ook wel eens irriteren''

0
Veltman: ''Hij zag alles, dat kon je ook wel eens irriteren''

Op zijn 21ste maakte Joël Veltman zijn debuut bij het Nederlandse elftal en al een half jaar later mocht hij mee naar het WK 2014 in Brazilië.

"Dat WK was geweldig", aldus Veltman in Helden. "Ik zat er als jonkie bij en keek mijn ogen uit. Vooral naar jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie. Als zij het hotel in Rio uitliepen, was het chaos. Toen besefte ik ook hoe groot zij wereldwijd zijn."

Veel speelminuten mocht hij echter niet maken. "Maar in die legendarische wedstrijd tegen Spanje viel ik in en in de laatste wedstrijd, de troostfinale tegen Brazilië, speelde ik ook. Dat heb ik maar mooi meegemaakt", zegt hij. 

Dat WK was Louis van Gaal de bondscoach. "Het was fantastisch om onder Van Gaal te spelen, ik heb zoveel van hem geleerd. Hij zag alles, dat kon je ook wel eens irriteren. Van Gaal wil het maximale uit iedereen halen", realiseerde de verdediger zich. "Maar hij maakte geen onderscheid tussen de grote spelers en iemand zoals ik, die net kwam kijken."

"Hij wist dat als ik gefocust was, ik een heel goede wedstrijd kon spelen. Hij zag mij als centrale verdediger, later ben ik pas meer aan de rechterkant gaan spelen", geeft Veltman aan. "Mede door Van Faal onderstond tijdens dat WK ook zoiets moois in de groep, we geloofden echt dat we ver konden komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›