''Of De Boer wil of niet, hij zit dus nu al met hem opgescheept''

0
''Of De Boer wil of niet, hij zit dus nu al met hem opgescheept''

Frank de Boer gaat naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. Valentijn Driessen van De Telegraaf is benieuwd wie hij mee zal nemen als assistent-trainers en heeft zelf nog wel opties in gedachten.

"Als de nieuwe bondscoach een andere assistent van noodzakelijk toegevoegde waarde vindt, moet hij die mogen meenemen. Al is het maar om tegenwicht te bieden aan de zittende stafleden en zeker aan de internationals. Internationals horen in deze tijd is oké, maar laat niet je oren naar ze hangen", begint Driessen in De Telegraaf.

"De KNVB zou tot eind dit jaar moeten kijken of er chemie is tussen de nieuwe bondscoach en de aanwezige staf en dan de EK-begeleidingsstaf definitief aanstellen.", vervolgt Driessen, die zijn vraagtekens zet bij de aanwezigheid van Ruud van Nistelrooy. "Of De Boer wil of niet, hij zit dus nu al met de trainer van PSV Onder-18 opgescheept. Logisch zou zijn de twee eerst met elkaar te laten zitten en De Boer dan keuzevrijheid te gunnen. Misschien ziet hij bijvoorbeeld veel meer fiducie in iemand als Robin van Persie."

Van Nistelrooy weigerde Oranje bij de vorige interlands nog. "Hij vond zijn aanwezigheid bij de pubers van zeventien, achttien jaar belangrijker dan acht dagen lang Oranje te hulp te schieten. Dan stel je als trainer de verkeerde prioriteiten en laat je je als voetbalbond ringeloren, hoewel Lodeweges het nog trachtte goed te praten. Evenals de gijzeling van De Boer met de assistentenstaf bewijst zo’n voorval het gebrek aan kwaliteit en inlevingsvermogen bij de KNVB. En het bewijst het ontbreken in de KNVB-top van enige achtergrond in het internationale topvoetbal als speler of trainer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›