''Bij Ajax werd hij in gerespecteerd als mens en trainer''

0
''Bij Ajax werd hij in gerespecteerd als mens en trainer''

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Zaakwaarnemer Guido Albers denkt dat de voormalig oefenmeester van Ajax klaar is voor de baan.

De jeugdvriend van De Boer snapt wel dat de trainer niet zonder kleerscheuren aan het avontuur begint, na zijn mislukte avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. ''Ik begrijp ook wel dat hij eerst wat scepsis moet overwinnen, over dat hij altijd saai en traag voetbal speelt enzo. Alsof dat bij Ajax óók niet gewoon aan het spelersmateriaal lag. Maar ik ben ervan overtuigd dat Frank klaar is voor Oranje.''

''Als hij zich helemaal op het voetbal kan richten, en met een staf die hij kan vertrouwen, is hij een geweldige coach. Op het veld is hij dat altijd geweest. Daarbuiten is hij alleen maar rijper en wijzer geworden'', stelt Albers in het Algemeen Dagblad. ''Bij Ajax werd hij in alle geledingen gerespecteerd als mens en trainer. Misschien heeft hij te lang gedacht dat het elders op die manier óók kon'', doelt hij op de mislukte buitenlandse avonturen.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!