Maxwell blikt terug op Ajax-periode: ''Ik ben voor altijd Ajacied''

0
Maxwell blikt terug op Ajax-periode: ''Ik ben voor altijd Ajacied''

Maxwell kijkt nog altijd met een goed gevoel terug op diens periode als speler van Ajax. De vleugelverdediger had in die tijd veel aan Wamberto, die hem hielp settelen in Amsterdam.

"In het begin moest ik echt op adem komen van alle nieuwe indrukken. Alles was anders dan in Brazilië. Maar ik stond open voor nieuwe ervaringen. Dat moet ook als je wil integreren. Ik sprak bijna geen Engels, maar kon we wel redden met eten bestellen", zo knipoogt Maxwell bij ELF Voetbal. "Gelukkig was Wamberto al bij Ajax. Hij kende Amsterdam, de club en de cultuur en help mij. Hij was een grote broer."

Maxwell verstaat de Nederlandse taal nog altijd. "Ik zat met Wamberto in een taalklasje om Nederlands te leren. Zlatan en Mido deden daar ook aan mee. Ik heb veel respect voor onze leraar van toen. Hij had het niet makkelijk met ons. Ik kan Nederlands nog goed verstaan, maar praten is moeilijk. Toen ik Gregory van der Wiel bij PSG tegenkwam zeiden we soms voor de grap Nederlandse zinnetjes, zoals: 'Ik ben voor altijd Ajacied'."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!