''Er is slechts één man die Ajax tegen Liverpool briljant maakte''

0
''Er is slechts één man die Ajax tegen Liverpool briljant maakte''

Woensdagavond speelt Ajax de eerste wedstrijd van de Champions League dit seizoen tegen Liverpool, een tegenstander die zij in 1966 ook troffen en toen met flinke cijfers versloegen: 5-1. Dit was aan twee mannen te danken.

"Ajax stond vierde van onderen toen Buckingham, een heel aardige vent trouwens, vroeg of het bestuur hem wilde ontheffen van zijn contract. Hij had een aanbieding uit Engeland en het Ajax-bestuur was heel erg blij", blikt toenmalig Ajacied Theo van Duivenbode in De Telegraaf terug.

"Niemand in dat bestuur had ooit tegen een bal getrapt, maar eentje kwam er op het idee om de job aan Rinus Michels te geven", herinnert hij zich. "Die had alleen nog amateurclubs onder zijn hoede gehad."

"Maar er is slechts één man die het Ajax-elftal in de jaren zestig en ook tegen Liverpool briljant maakte. Dat was Johan Cruijff", geeft voormalig verdediger aan. "Alle ploegen in de wereld die in de historie tot de verbeelding hebben gesproken, hadden een superster. Dat was bij Ajax niet anders."

"Ik heb me er niet altijd geliefd mee gemaakt bij andere spelers, maar ik heb altijd gezegd dat iedere speler die met Johan Cruijff heeft gespeeld één of twee klassen boven zijn niveau heeft gevoetbald", concludeert hij. "Ik heb het zelf ervaren. Als Cruijff in de spits stond, leek het hele elftal van wereldklasse."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!