Voormalig Ajacied bedreigt journalist: ''Ik weet waar je woont''

0
Voormalig Ajacied bedreigt journalist: ''Ik weet waar je woont''

Voormalig Ajax-speler Bryan Roy heeft zich via Twitter misdragen door bedreigingen te uiten aan het adres van journalist Chris Klomp. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie heeft zich uitgesproken tegen de bedreigingen.

"Persvrijheid is een van de belangrijkste pijlers van onze democratische rechtsorde", stelt Grapperhaus bij de Tweede Kamer. Grapperhaus erkent dat 'dingen nu niet zo gaan zoals ik zou willen'.

Roy schreef de volgende woorden: 'Die Chrisje wil al maanden een gevecht met mij voeren. Woont ie in Amsterdam. Zo oliedom! Hoe kan je zo dom zijn Chrisje. Laat staan al die oliedomme volgers van je. Ik weet waar je woont nu. Via DM. Slapen doen we 's nachts, alleen jij niet.'

Volgens journalist Klomp heeft hij regelmatig te maken met bedreigingen, zo zou hij een dreigbrief aan de voordeur hebben gehad en is er een baksteen door de ruit van Klomp gegooid. Klomp reageert cynisch als hij hoort dat Roy nog politieke ambities heeft. "De Bryan Roy die mij wenst te bedreigen en laster pleegt, ja?", zegt Klomp. Roy staat op de kandidatenlijst van de Partij voor de Kinderbelangen voor de verkiezingen van maart 2021. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›