Feyenoord-assistent Petrovic: ''Cruijff en Diego waren de grootsten''

0
Feyenoord-assistent Petrovic: ''Cruijff en Diego waren de grootsten''

Zeljko Petrovic speelde in het seizoen 1991/92 een paar maanden samen met Diego Maradona bij Sevilla. Hij vindt de Argentijn en Johan Cruijff de beste spelers ooit.

De huidige assistent-trainer van Feyenoord hoopt een ding: ''Dat hij niet vergeten wordt, daar ben ik altijd bang voor. Cruijff is ook al dood, nu Diego. Zij waren de grootsten en ik hoop dat ze dat over twintig jaar nog steeds zijn. Straks gelden spelers zoals Ronaldo en Zidane als de beste ooit. Zij waren ook goed, natuurlijk, maar toch geen Diego Maradona. Marcos Senesi heeft gelijk: God is dood'', vertelt hij aan Voetbal International.

''Qua uitstraling komt er eentje in de buurt, Ruud Gullit. Maar hij zei ooit al tegen me. 'Er wordt nooit meer een speler geboren zoals Diego Maradona'. Vergeet niet uit wat voor tijd hij komt. Een cameraatje langs het veld. Diego ontsnapte iedere week aan bijna letterlijke moordaanslagen, dat was ongehoord. En dan nog was hij de beste in Buenos Aires, Barcelona, Napels, Sevilla of waar hij dan ook speelde'', stelt Petrovic.

''Ik heb ooit gezegd dat er twee spelers zijn die een ploeg zoals Papendrecht 3 kampioen konden maken op het hoogste niveau: Johan Cruijff en Diego Maradona. Zij hadden alles als voetballer: klasse, uitstraling, intelligentie, het totale pakket'', besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›