Van der Sar blikt terug: ''We speelden niet zoals Cruyff het wilde''

0
Van der Sar blikt terug: ''We speelden niet zoals Cruyff het wilde''

Zaterdag is het precies 25 jaar geleden dat Ajax de wereldbeker veroverde ten koste van het Braziliaanse Gremio. De wedstrijd eindigde in doelpuntloze remise maar de Amsterdammers wisten de wedstrijd te winnen middels een strafschoppenserie. "Het was mijn eerste grote strafschoppenserie", vertelt Van der Sar tegenover RTL Nieuws.

In de strafschoppenserie wist Edwin Van der Sar een penalty te stoppen en zag een andere penalty tegen de laat aan geschoten worden. "Door een beslissende penalty van Danny Blind wonnen we de beker, maar we waren zeker niet trots. We speelden die wedstrijd niet echt zoals Cruyff zou willen", vertelt de huidige technisch directeur van Ajax.

"In Zuid-Amerika heeft die beker toch meer aanzien", gaat Van der Sar verder. "Het was voor ons al een geweldig half jaar geweest. We hadden De Wereldbeker, Champions League, Europese Supercup en de landstitel gewonnen. Als het kon zou ik die Wereldbeker zo inruilen voor de Champions League-beker van 1996. Als kind wilde ik de Champions League winnen met Ajax, maar dat leek lang onmogelijk", sluit de oud-doelman van onder meer Ajax en Manchester United af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›