''Als je naar Ajax kon, dan ging je niet naar een andere club''

0
''Als je naar Ajax kon, dan ging je niet naar een andere club''

Oud-scheidsrechter Ben Haverkort speelde in de jeugd van Ajax en is op dit moment commercieel directeur van FC Emmen. De wedstrijd van vanavond is dus een bijzonder duel voor hem.

"Ik heb twee jaar in de jeugd bij Zeeburgia gespeeld en ik kwam uit in het Amsterdams jeugdelftal, met onder anderen Frank Rijkaard en Bob de Klerk. We werden in 1979 alle drie gescout door Ajax, maar ik kon ook naar HFC Haarlem", vertelt Haverkort in Het Parool. "Barry Hughes was daar trainer en hij nam de moeite om me thuis te bezoeken. Zo heeft hij ook Ruud Gullit overgehaald om van DWS naar Haarlem te komen."

"Bij Ajax had ik een gesprek met Leo Beenhakker, toen trainer van de A-jeugd. Achterop het brommertje bij mijn vader naar De Meer. Als je naar Ajax kon, dan ging je niet naar een andere club, al kon ik toen bij Ajax niks verdienen", vervolgt de oud-voetballer. "Ik kreeg na dat gesprek wel twee vuilniszakken mee met Ajaxtenues en trainingspakken."

"Ajax vond me niet goed genoeg. Joop Brand wilde me wel bij Telstar hebben. Ik heb de gok genomen en uiteindelijk heb ik bij Telstar, Cambuur en FC Emmen 392 duels gespeeld in de eerste divisie", zegt hij. "Had ik dat niet gedaan, dan had ik hier nu niet gezeten.”

Meteen na zijn profcarrière is Haverkort gaan fluiten en was hij actief bij een sponsor bij FC Emmen. Nadat hij gestopt was als scheidsrechter, was hij zes jaar werkzaam bij een sponsor van FC Groningen. In 2017 werd hij commercieel directeur van FC Emmen. In die functie zal hij vanavond zijn club tegen Ajax zien spelen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›