Hoe Ajax bijna te laat kwam bij duel: ''Het water stond heel hoog''

0
Hoe Ajax bijna te laat kwam bij duel: ''Het water stond heel hoog''

In de jaren 90 moest Ajax een keer tegen Vitesse spelen op Nieuw Monnikenhuize. De ploeg van Louis van Gaal kwam echter bijna te laat vanwege de hoogte van de Rijn.

"Wat was er nou gebeurd: de buschauffeur kreeg de opdracht van Van Gaal, omdat ze veel te vroeg in Arnhem waren, om de jongens te laten zien hoe hoog de Rijn stond", vertelt Jack van Gelder in het NH Radio Sportcafé. "Het water stond heel hoog."

"Die chauffeur is toen naar de Rijn gereden en de jongens zaten gapend naar buiten te kijken", vervolgt hij over het voorval waarbij de spelers niet onder de indruk waren van de hoogte van de rivier. "Toen was er nog geen navigatie in de bus, dus die chauffeur kon absoluut niet het stadion vinden."

Dit resulteerde in een race tegen de klok om de wedstrijd van 14:30 uur te halen. "Ajax kwam om vijf voor twee aanrennen om de trap op te gaan en zich te verkleden", weet Van Gelder. "Van Gaal heeft nooit sorry gezegd of wat dan ook. De boel was gedesorganiseerd omdat de hoogte van de Rijn moest worden bekeken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›