Blind blikt terug: ''Dat was de langste wandeling uit mijn leven''

0
Blind blikt terug: ''Dat was de langste wandeling uit mijn leven''

25 jaar geleden won Ajax de wereldbeker. De wedstrijd werd beslist door Danny Blind, die de beslissende penalty in de stafschoppenserie raakt schoot.

"Ik weet nog wel dat ik heb gezegd tegen de vier die hem gingen nemen: Kies jouw hoek en blijf bij jouw hoek, blijf bij jouw idee. Maar het blijven penalty's", begint Blind. "Een loterij vind ik een groot woord, maar het blijft toch een apart gebeuren binnen het voetbal."

Blind mocht als vijfde aanleggen voor de beslissende penalty. "Dat was één van de langste wandelingen uit mijn leven geloof ik, van de middellijn naar de penaltystip", herinnert de oud-Ajacied zich. "Dat is natuurlijk een heel speciaal moment. Je weet dat het dé beslissing is. Dat gaat allemaal door jouw hoofd als je ernaartoe loopt."

Waar Patrick Kluivert nog miste, schoot de toenmalige aanvoerder raak en was de wereldbeker voor Ajax. "En dan gaat ie erin en vier je dat. Binnen tien meter stond Edwin (van der Sar, red.) voor mijn snufferd, die liep daar nog ergens rond daar in de buurt. Hij had natuurlijk ook zijn bijdrage geleverd door er één te stoppen. Uiteindelijk komt het hele zooitje erbij en heb je als Ajax weer een mijpaaltje bereikt", besluit Blind koeltjes.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›