Keur verklaart keuze: ''Wie gaf mij de garantie dat ik nog zou spelen''

0
Keur verklaart keuze: ''Wie gaf mij de garantie dat ik nog zou spelen''

Piet Keur vertrok in 1989 bij FC Twente. De voormalig spits koos voor Feyenoord, maar hij had ook naar Ajax gekund, zo vertelt hij nu.

Keur voelde zich thuis bij FC Twente, maar dankzij toenmalig trainer Theo Vonk wilde hij het toch ergens anders gaan proberen. "Ik kreeg te horen dat ik mocht blijven als we Europees voetbal zouden halen. Zo niet, dan gingen ze het over een andere boeg gooien", vertelt Keur in de Telegraaf. "Wat een gelul. Nou, we haalden Europees voetbal en ik mocht bijtekenen, maar dat konden ze wel vergeten.”

Vervolgens waren er volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen een paar clubs die interesse in Keur hadden. "Die werkte nog voor de spelersvakbond en deed de topclubs", geeft de oud-FC Twente speler aan. "Hij zei: Ajax wil je hebben, als stand-in voor Stefan Pettersson."

"Ik wachtte af, want wie gaf mij de garantie dat ik nog zou spelen als Pettersson weer fit was?", zegt hij. "Wéér belde Jansen, nu met de mededeling dat Feyenoord op de proppen was gekomen ’met een aanbod dat ik niet kon weigeren’. Nou, ik naar Feyenoord.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›