Varela blikt terug: ''Die kopbal van De Ligt vergeet ik nooit meer''

0
Varela blikt terug: ''Die kopbal van De Ligt vergeet ik nooit meer''

Bruno Varela was reservekeeper toen Ajax tot de halve finale reikte in de Champions League. De Portugees zat op de bank, maar bewaart warme herinneringen aan het avontuur.

''Die kopbal van Matthijs de Ligt in Turijn vergeet ik nooit meer. Vanaf toen wisten we zeker dat we ook Juventus gingen verslaan. De buikschuiver van Marc Overmars in Turijn was legendarisch. Overmars is geen man waarvan je zoiets zou verwachten. Voor ons was het een grote verrassing dat hij dat ineens deed. Het was symbolisch voor hoe blij iedereen was'', vertelt de doelman in gesprek met Voetbal International.

''Helaas eindigde het avontuur pijnlijk tegen Spurs. Het was moeilijk te accepteren omdat we uit en thuis beter speelden. Iedereen was heel erg sip, maar we moeten trots zijn op wat we hebben bereikt'', aldus Varelo, die tijdens zijn periode in Amsterdam onder de indruk was van Frenkie de Jong. ''Iedere training of wedstrijd deed hij wel iets speciaals. Een controle, een dribbel of een pass. Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›