Varela: ''Ik had één van de beste keepers van Europa voor me''

0
Varela: ''Ik had één van de beste keepers van Europa voor me''

Doelman Bruno Varela kon in zijn twee seizoenen bij Ajax geen potten breken. De Portugees gelooft dat er meer in zijn Ajax-avontuur had kunnen zitten.

Na zijn eerste half jaar zonder speelminuten besloot Varela Ajax trouw te blijven. "Het was een beetje fiftyfifty of Andre Onana zou blijven", legt hij uit in Voetbal International. "Ik wist dat ik in een moeilijke situatie zou komen als hij geen transfer zou maken. Mocht hij vertrekken, was het een geweldige kans voor mij om voor Ajax te spelen. Ik besloot het risico te nemen, maar er volgde helaas een seizoen zonder al te veel speelminuten."

Zijn meest bijzondere wedstrijd keepte hij uiteindelijk zelfs in het beloftenelftal. Dat was geen positieve ervaring. "Voor de wedstrijd tegen Getafe wilde Erik ten Hag me laten spelen met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht (7-2, red.). Die avond ging echt alles fout. Ik was boos op mezelf en dacht achteraf: dit was typisch zo’n dag dat ik beter binnen had kunnen blijven."

Over zijn toenmalige concurrent Onana is hij meer dan lovend, ondanks de dopingschorsing. "In mijn ogen had ik één van de beste keepers van Europa voor me", vertelt hij. "Andre wordt misschien een beetje onderschat in de rest van Europa. Ik zou hem ooit graag in een grote competitie als de Premier League zien. Het is vervelend voor Andre wat er onlangs is gebeurd. Hij is een goed mens met een sterke mentaliteit, die hier doorheen gaat komen. Ik hoop dat hij snel weer op het veld staat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›