Var der Sar blikt terug: ''Je verwacht dit niet, alles klopte gewoon''

0
Var der Sar blikt terug: ''Je verwacht dit niet, alles klopte gewoon''

Twee jaar geleden was het dat Ajax Real Madrid uitschakelde in de Champions League. Edwin van der Sar herinnert zich die dag nog goed.

"Je zag Frenkie de Jong kappen en draaien, Modric op de grond, een scorende Hakim Ziyech, David Neres maakte de 0-2, de 0-3 van Tadic... Ik weet alles nog", memoreert Van der Sar op Ajax TV. "Ik zat naast de president van Real Madrid (Florentino Perez, red.) en keek voorzichtig naar links: mag ik juichen, mag ik opstaan, mag ik springen? Bij de 1-3 stond hij op en begon hij te klappen. Maar bij de 1-4 van Schöne, dacht ik: nu kun je het krijgen. Dus stond ik op en ging ik uit m'n dak."

Niet alleen bij de spelers op het veld en bij alle supporters in Nederland ontstond een feestje, ook in Madrid. "Met de sponsors, bestuursleden en wat supporters gingen we daarna nog een club in. Het was geweldig. Het ongeloof op het gezicht van de mensen...", vertelt de algemeen directeur. "Een vriend van mij zat recht achter Lasse Schöne toen hij de vrije trap nam. Hij zei dat het zijn mooiste goal voor Ajax was."

Eén hoogtepunt kan hij niet benoemen. "Er zijn er te veel", geeft hij aan. "Je verwacht dit niet, want thuis verloren we. Alles klopte gewoon. Het tactische gedeelte, het niveau van de spelers, de reddingen van Onana, De Ligt was geweldig, Dusan speelde ongelooflijk.. Iedereen was aan het juichen, aan het zingen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›