Vanenburg kijkt terug: ''Hun president barstte in tranen uit''

0
Vanenburg kijkt terug: ''Hun president barstte in tranen uit''

Voormalig Ajax-speler Gerald Vanenburg leek in 1989 van PSV naar AS Roma te verkassen. Op het laatste moment ging de transfer echter toch niet door en tekende hij een contract voor het leven bij PSV.

"Het was een drama", vertelt de huidige trainer bij de technische staf van Ajax op de website van Ajax. "Toen ik het vertelde barstte hun president in tranen uit. Dat was natuurlijk verschrikkelijk. De UEFA werd erbij gehaald; het was echt een probleem. Er werd een stevige boete uitgedeeld. En achteraf had ik het gevoel dat ik die stap toch had moeten maken."

"Als ik in Italië had gespeeld, had ik kunnen proberen een status te verkrijgen als Ruud Gullit en Marco van Basten", vervolgt Vanenburg. "Maar ik vind het eigenlijk erger dat ik die mensen, die fantastisch waren, heb teleurgesteld. Normaal gesproken ga ik zo niet met mensen om."

Vanavond speelt Ajax in Rome tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "Het is een mooie club en een mooie stad. Het is niet gelopen zoals het had moeten gaan, maar een mens maakt fouten in zijn leven. Soms maak je een keuze waarvan je achteraf denkt: ‘had ik niet moeten doen’. Dit was er zo eentje."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›