Klaassen duidelijk: ''Dat zie je aan Ziyech en Van de Beek''

0
Klaassen duidelijk: ''Dat zie je aan Ziyech en Van de Beek''

Frenkie de Jong heeft een basisplaats bij FC Barcelona, oud-ploeggenoot Donny van de Beek moet het doen met een reserverol bij Manchester United. Hoe kan het dat de ene speler wel slaagt en de ander niet?

Davy Klaassen heeft daar wel een antwoord op. De middenvelder vertrok na zijn eerste periode bij Ajax naar Everton, maar daar wist hij niet onomstreden te worden. Via Werder Bremen is hij inmiddels weer voetballer in de Johan Cruijff ArenA. ''Frenkie is zo’n uitzonderlijk talent. Frenkie heeft getoond dat hij in elke tactiek en overal goed kan meedraaien. Op welke positie je hem neerzet, hij zal altijd goed spelen'', stelt Klaassen in Helden Magazine.

''Voor Matthijs geldt hetzelfde. Donny en ik zijn toch iets meer afhankelijk van een bepaald soort speelstijl. Het Ajaxspel wordt niet overal gespeeld. Spelers als ik zijn iets meer afhankelijk van de tactiek en de speelwijze van een elftal om goed te kunnen functioneren. Dat zag je aanvankelijk ook aan Hakim Ziyech bij Chelsea, hoe moeilijk het is als je ineens in een ander systeem komt en dat zie je nu met name aan Donny bij Manchester'', besluit Klaassen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›