Schreuder: ''Je merkt aan hem dat het een echte liefhebber is''

0
Schreuder: ''Je merkt aan hem dat het een echte liefhebber is''

Alfred Schreuder heeft zijn eerste seizoen als assistent-trainer bij FC Barcelona achter de rug. Het seizoen begon met een ware Lionel Messi-soap, maar volgens Schreuder is de superster inmiddels weer gelukkig bij de club.

"Ronald heeft vanaf dag één met hem gesproken, dat hij hem wilde houden. Alleen: hij heeft vanaf het begin gelijk aangegeven dat hij weg wilde", aldus Schreuder bij VoetbalTijd over de 'strijd' met Messi. "Het had niks met ons te maken. En uiteindelijk een paar maanden later, toen de andere president weg was, merkten wij ook dat hij volop erbij was en veel meer gemotiveerd was."

"Het is natuurlijk heel bijzonder als je als Nederlandse trainer op een gegeven moment bij Barcelona komt. En je staat daar met misschien wel de beste speler ooit op het veld. En dat is hij nog steeds, denk ik. Maar goed, dan is het in het begin even aftasten", vervolgt Schreuder. "Maar je merkt aan hem dat het een echte liefhebber is. En we durven hem natuurlijk wel aanwijzingen te geven, maar het is niet zo dat je tegen hem gaat zeggen, als hij een bal verkeerd speelt: die had je beter moeten spelen."

Schreuder spreekt niet veel met Messi. "Hij bemoeit zich totaal niet met trainingen of zo, maar we merken wel dat hij de trainingen van Ronald en mij leuk vindt. Ik praat soms met hem erover: wat hij ervan vindt of hij het wel eens gehad heeft of niet. Dan praat hij ook echt inhoudelijk over voetbaltrainingen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›