''Frank de Boer ambieert zelf niet meer om manager te zijn''

0
''Frank de Boer ambieert zelf niet meer om manager te zijn''

Frank de Boer gaat voorlopig niet terugkeren als hoofdtrainer. Mogelijk ziet de oud-bondscoach meer een rol als veldtrainer voor zichzelf, denkt zaakwaarnemer Guido Albers.

"Ik heb genoeg spelers van het Nederlanders elftal gesproken en heb nul klachten gekregen over de trainingen. Maar waar hij tekortkomt - en dat komt steeds vaker naar boven - is het managen van een hele groep. Je moet tegenwoordig controle hebben over vijftig man", begint Albers bij Het Parool. "Hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn."

Na de uitschakeling van Oranje tegen Tsjechië werd De Boer ontslagen. "Iedereen doet heel erg dramatisch over het EK, maar volgens mij heeft hij de drie groepswedstrijden gewoon gewonnen", vervolgt hij. "We doen allemaal alsof de tegenstanders er niks van konden, maar ergens heeft het systeem, of je het er nu wel of niet mee eens was, goed gewerkt. Alleen, de vibe rond hem was natuurlijk slecht."

Waar ligt de toekomst van De Boer? "Hij zou bij wijze van spreken een rol kunnen gaan spelen in de doorstroom van talenten naar Ajax 1. Hij is een trainer die weet wat er gevraagd wordt in de top en die ervoor kan zorgen dat talenten er klaar voor zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›