De Wit tipt Ajax: ''Dit Sporting doet ook alles om te winnen''

0
De Wit tipt Ajax: ''Dit Sporting doet ook alles om te winnen''

Voormalig Ajax-speler Mees de Wit speelde jarenlang bij Sporting Lissabon. De middenvelder verruilde Portugal afgelopen zomer voor PEC Zwolle, maar kent de Ajax-opponent dus goed.

"Ik zag hoe de spelers steeds meer wilden vechten voor elkaar. Dat was de ene kant, maar aan de andere kant hadden ze ook de individuele kwaliteiten om mooi voetbal te laten zien", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dit Sporting doet ook alles om te winnen. Maar daarnaast is het ook wel een technische ploeg met ervaring."

Sterkhouder Sebastian Coates is er door een schorsing niet bij. "Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax." Ook de blessure van Pedro Gonçalves komt Ajax niet slecht uit. "Hij kan wel eens de volgende worden die een toptransfer gaat maken."

Wie is volgens De Wit de favoriet? "Ik zou in alle eerlijkheid niet weten op wie ik mijn geld zou inzetten. Wat wellicht in het voordeel van Ajax is, is dat de spelers van Sporting wat minder Europese ervaring hebben. Het resultaat is heilig voor Sporting en daar zal alles voor moeten wijken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›