Raiola haalt uit naar Ajax: ''Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit''

1
Raiola haalt uit naar Ajax: ''Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit''

Mino Raiola spreekt zijn onvrede uit over de gang van zaken bij Ajax. De zaakwaarnemer stoort zich aan het feit dat er binnen de organisatie veel ex-voetballers rondlopen.

Johan Cruijff was een van de figuren, die pleitte voor meer posities voor ex-voetballers binnen de organisatie van Ajax. Alleen zij zouden deze functies naar behoren kunnen bekleden. Maar volgens Raiola is dat gedachtegoed achterhaald. "Iedereen kan de beste voetballer ter wereld worden, jij, ik, hij, maar Cruijff verkleint dat principe door dogmatisch op te leggen dat alleen ex-voetballers trainers moeten worden", vertelt de spelersagent tegenover Quote.

"Hij wilde concurrentie killen", vervolgt Raiola zijn relaas. "Dan krijg je verzwakking van je soort, dan krijg je incest. Daar heeft Darwin al van gezegd: dan ga je dood. Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit."

Raiola stelt dat Ajax een voorbeeld zou moeten nemen aan het Duitse voetbal. "In Duitsland hebben ze een open structuur. Julian Nagelsmann, 30 jaar, is trainer van Hoffenheim, Domenico Tedesco is 32 en zit bij Schalke: coaches die niet hoog hebben gevoetbald maar fantastisch kunnen trainen. De Duitse competitie is uitermate competitief en het nationale elftal floreert."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Mar 2018 om 22:46
    Ook de trainer van Bayern München is nog een jonkie
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›