De Ligt heeft Cristiano Ronaldo in de zak: ''Goeie gozer, komt er wel''

1
De Ligt heeft Cristiano Ronaldo in de zak: ''Goeie gozer, komt er wel''

Het Nederlands elftal won maandagavond in een vriendschappelijke interland met 0-3 van Portugal en Matthijs de Ligt kan opnieuw terugkijken op een ijzersterk optreden. De talentvolle centrumverdediger speelde Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd én gaf twee assists. 

Jaap Stam heeft genoten van de jonge Ajacied. "Het was een prima wedstrijd om te kijken waar Matthijs op dit moment staat, een heel goede graadmeter. Goeie gozer, komt er wel. Maar iedere speler kan zich wel een keer dusdanig opladen dat hij een wereldster uitschakelt", vertelt de voormalig Oranje-international dinsdagochtend in de Telegraaf.

"Dat betekent niet dat diegene meteen geschikt is voor de top. Zoals een slechte prestatie van Matthijs niet had betekend dat hij het topniveau nog niet aan kan. Hij is een klassespeler die de top kán halen, maar ook nog een aantal dingen moet verbeteren”, aldus Stam, die benieuwd is of De Ligt volgend seizoen nog onder contract staat bij de club uit Amsterdam. 

"In het geval van Matthijs denk ik dat het beter is dat hij wel de stap maakt", vervolgt hij. "Met Ajax wint hij acht van de tien wedstrijden en heeft hij zeventig procent balbezit. In de topcompetities is de weerstand vele malen groter. En ik denk dat hij daar nu al bij is gebaat. En of hij gaat spelen? Daar maak ik me bij hem niet zo druk om", besluit Stam optimistisch. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Mar 2018 om 12:01
    80 miljoen.
Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›