Homepage » Hoofdnieuws » ''Opvallend te zien hoe ver Ajax en Feyenoord boven PSV uitsteken''

''Opvallend te zien hoe ver Ajax en Feyenoord boven PSV uitsteken''

( 0 reacties)
''Opvallend te zien hoe ver Ajax en Feyenoord boven PSV uitsteken''

PSV werd dit seizoen kampioen van Nederland, maar de club uit Eindhoven 'scoorde' niet de hoogste kijkcijfers. Tom Knipping, verslaggever van Voetbal International, constateert dat de wedstrijden van Ajax en Feyenoord nog een stuk vaker bekeken worden. 

"Om te beginnen is niet de traditionele topdrie de trekker van FOX, maar de traditionele toptwee", schrijft hij in het weekblad. "Ajax en Feyenoord. Met dik 420 duizend kijkers gemiddeld zijn zij veruit het aantrekkelijkst voor de abonnees. Waarbij de prijsloze Amsterdammers met een neuslengte voorsprong finishen. Iedereen weet dat Ajax en Feyenoord de meest geliefde clubs van Nederland zijn."

"Maar het blijft opvallend te zien hoe ver ze boven de landskampioen uitsteken", vervolgt Knipping. "De schaal ging naar Eindhoven, maar de populariteitsprijs in de verste verte niet. Pas op gepaste achterstand volgt PSV dat per wedstrijd 113 duizend kijkers minder trekt dan de titanen uit de Randstad. Over een heel seizoen komt dat neer op een gat van vier miljoen", besluit hij over de verdeling van de TV-gelden. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›