Homepage » Hoofdnieuws » Waterreus: ''Ik snap dat Ajax en PSV iets minder enthousiast zijn''

Waterreus: ''Ik snap dat Ajax en PSV iets minder enthousiast zijn''

( 0 reacties)
Waterreus: ''Ik snap dat Ajax en PSV iets minder enthousiast zijn''

Ronald Waterreus is voorstander van een andere competitieopzet in Nederland. De spectaculaire play-offs leveren veel vermaak op en hij denkt dat het goed is om enkele wijzigingen door te voeren in de Eredivisie. De PSV-coryfee reageert daarmee op de 'veranderplannen'.

Een stuurgroep bestaande uit de directeuren van Ajax, Groningen en de voorzitter van PEC Zwolle opteren voor hervorming naar het Belgische model. In zijn column in Voetbal International is de oud doelman hier wel enthousiast over. "Het Belgische systeem wil ik zeker niet heilig verklaren. Het heeft mankementen. Ik ben ook geen Mister Perfect die alle oplossingen paraat heeft, maar het lijkt mij evident dat de spanning, weerstand en attractiviteit toenemen als de topclubs onderling om het kampioenschap gaan spelen."

"Ik snap dat een kampioensgroep voor AZ geweldig is en dat Ajax en PSV iets minder enthousiast zijn, aangezien hun kansen ietsje kleiner worden', vervolgt Waterreus. 'Maar de effecten op lange termijn lijken mij positief. Dat de Belgen dit seizoen in Europa net zo zwak hebben gepresteerd als wij, is in mijn ogen geen reden het af te schieten. Door de toename van het aantal topwedstrijden ontwikkelen jonge spelers zich sneller en leveren de Belgische televisie-rechten nu meer op dan de Nederlandse. Daardoor kunnen ze betere spelers halen en staan ze ook hoger dan wij op de Europese ranglijst."

Waterreus hoopt dat die veranderingen snel opgepakt worden. "We zijn nogal conservatief en zien vooral de nadelen. We blijven daarbij wijzen naar de topcompetities die het ook niet doen. Maar dat is niet zo vreemd, daar zitten de stadions bomvol en is er geld genoeg. In steeds meer kleinere landen is juist gekozen voor nieuwe formats om de nationale competitie aantrekkelijk te houden. Ik zou zeggen: laten we dat hier ook gaan proberen."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›