Homepage » Hoofdnieuws » 'Uitstekende' grasmat bij SDC Putten: ''Ajax eiste een lengte van 2,2 centimeter''

'Uitstekende' grasmat bij SDC Putten: ''Ajax eiste een lengte van 2,2 centimeter''

( 0 reacties)
'Uitstekende' grasmat bij SDC Putten: ''Ajax eiste een lengte van 2,2 centimeter''

Ajax oefende afgelopen weekend tegen FC Nordsjaelland bij SDC Putten. Bij de amateurclub lag een veld als een biljartlaken. SDC Putten kreeg van Ajax een rapport over het veld.

"We scoren in alles de hoogste categorie: uitstekend", vertelt voorzitter Albert de Bruin in gesprek met De Stentor. "Daar is Peter Gerritsen met zijn mensen ongelooflijk druk mee bezig geweest." De zeventigjarige Gerritsen beheert al 25 jaar De Putter Eng, het sportpark van SDC.

"Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Zo zit ik in elkaar. We lopen hier iedere dag met de jongens en er is altijd wat te doen", aldus Gerritsen. "We pachten sinds acht jaar de velden van de gemeente en doen alles zelf. We hebben twee grasmaaiers en drie tractoren. Door dagelijks te maaien stoelt het gras uit. Het groeit zo niet omhoog, maar er komen er nieuwe graspolletjes zodat je een dikke grasmat krijgt."

"Ajax eiste een lengte van 2,2 centimeter, terwijl dat normaal 2,4 centimeter is. Zo'n goed veld krijg je alleen door er veel aandacht aan te besteden. Dagelijks, niet wachten tot de volgende dag", vervolgt de 'grasmeester'. "Ik geniet van een geweldige grasmat. Ons oude hoofdveld werd niet voor niets 'het Wembley van de Veluwe' genoemd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!