Homepage » Hoofdnieuws » Ajax strikt 77-jarige (!) meesterscout: ''Ik had Hazard ook aangeboden''

Ajax strikt 77-jarige (!) meesterscout: ''Ik had Hazard ook aangeboden''

( 0 reacties)
Ajax strikt 77-jarige (!) meesterscout: ''Ik had Hazard ook aangeboden''

Urbain Haesaert keert terug bij Ajax, zo laat de club uit Amsterdam weten via de officiële kanalen. De 77-jarige meesterscout hield de afgelopen acht seizoenen namens Anderlecht de jeugdige talenten in België in de gaten. 

Marc Overmars is blij met de terugkeer van de Belg. "Urbain Haesaert heeft een belangrijke geschiedenis met Ajax. Mede daarom zijn wij blij dat hij terug is", vertelt de bestuurder op de clubsite. Ook Haesaert, die in het verleden al tien jaar werkzaam was bij Ajax, toont zich tevreden. 

"Ook voor mij is dit goed nieuws'', reageert hij. "Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb 10 jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit", aldus Haesaert, die talenten als Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld ontdekte. 

"Puur toeval", stelt hij. "Ik was altijd wel een aanvallende trainer. Maar ik had destijds Eden Hazard ook aangeboden bij Ajax, maar hij was Franstalig en wilde dat niet", verklapt Haesaert, die nog altijd het volste vertrouwen heeft in de jeugdopleiding van de club uit Amsterdam. "Ajax staat nog altijd voor opleiden van spelers. Als ze kiezen voor vervolmaking van hun opleiding dan moeten ze hier zijn." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!