Been: ''De club die het meeste uitgeeft, wordt niet altijd kampioen''

0
Been: ''De club die het meeste uitgeeft, wordt niet altijd kampioen''

De Eredivisie gaat vanaf vrijdag weer van start en Mario Been kijkt uit naar het nieuwe voetbalseizoen. De analyticus, die in het verleden zowel spelers als trainer was bij Feyenoord, verwacht niet dat PSV de landstitel gaat prolongeren. 

"Ajax is op dit moment het verst", vertelt hij op de website van FOX Sports. "Zij hebben kwalitatief gezien een heel sterke ploeg en ook veel geïnvesteerd, dus dan mag je wel wat verwachten. Maar ja: de club die het meeste uitgeeft, wordt niet altijd kampioen", aldus Been.

De oefenmeester verwacht echter wel dat PSV het de club uit Amsterdam lastig gaat maken. "Ik verwacht dat het gaatje tussen de kampioen en de achtervolgers kleiner zal zijn dan vorig jaar. Het verschil met PSV en bijvoorbeeld Feyenoord zal niet, zoals vorig seizoen, zeventien punten zijn", voorspelt hij.

"Waarom? PSV heeft de ploeg aardig bij elkaar weten te houden en Feyenoord heeft een goede zet gedaan door Jordy Clasie terug te halen", vervolgt Been. "Een jongen die vooruit denkt en de eerste bal direct vooruit speelt. Dat vind ik heel belangrijk voor het middenveld." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›