Homepage » Hoofdnieuws » ''Als Tadic zijn shirt uitdoet, zie je geen sixpack maar een eightpack''

''Als Tadic zijn shirt uitdoet, zie je geen sixpack maar een eightpack''

( 0 reacties)
''Als Tadic zijn shirt uitdoet, zie je geen sixpack maar een eightpack''

Frank de Boer heeft nog altijd hoge verwachtingen van Davy Klaassen. De voormalig Ajacied kwam bij Everton nauwelijks aan spelen toe, maar de oefenmeester verwacht dat de middenvelder de Premier League wel aan zou kunnen. 

"De fysieke factor was mijn enige aandachtspuntje toen Davy naar Engeland ging", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Zijn conditionele inhoud is geweldig, daar mankeert niks aan. Maar zijn lichaam is niet zo droog als bijvoorbeeld Dusan Tadic", constateert De Boer.

"Op dat vlak had Davy nog wel wat te winnen", vervolgt hij. "Ik bedoel, als Tadic zijn shirt uitdoet, zie je geen sixpack maar een eightpack. In mijn eigen Ajax-tijd was Christian Eriksen een mooi voorbeeld van een speler die fysiek steeds sterker werd. In de Premier League kom je vaker in stevige duels terecht dan in de Eredivisie. Dan moet je jezelf schrap kunnen zetten", beseft De Boer. 

"Desondanks denk ik nog steeds dat Davy in het Engelse voetbal kan passen", voorspelt hij. "Met zijn voetballend vermogen, positioneel inzicht en functionele techniek is hij in staat buiten de fysieke duels te blijven. Als hij maar iets langer de tijd had gehad om die omschakeling naar het hogere tempo te maken", besluit De Boer. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›