Bosz blikt terug: ''Met Ziyech erbij werkte dat perfect bij Ajax''

( 0 reacties)
Bosz blikt terug: ''Met Ziyech erbij werkte dat perfect bij Ajax''

Peter Bosz heeft nog altijd hoge verwachtingen van Davy Klaassen. De voormalig Ajacied kwam bij Everton nauwelijks aan spelen toe, maar de oefenmeester verwacht dat de middenvelder de Premier League wel aan zou kunnen. 

"Hij is de ultieme teamspeler, dat vind ik zijn grootste kwaliteit", legt hij uit. "Samen met zijn diepgang en timing. De meeste middenvelders komen tegenwoordig de bal vooral halen. Davy is juist een middenvelder die steeds op de goede momenten diep gaat. Met een aangever als Hakim Ziyech erbij werkte dat perfect bij Ajax|", blikt Bosz terug in gesprek met voetbal International.

"Ik denk nog steeds dat Davy had kunnen slagen bij Everton", vervolgt hij. "De details ken ik natuurlijk niet. Maar volgens mij is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest. Als je hem op zijn sterke punten benut, is Davy ook voor een club als Everton een versterking. Los van zijn voetballende en mentale kwaliteiten is Davy ook nog eens een ontzettend sympathieke gozer", beseft Bosz. 

"‘Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers", vertelt hij. "Door die combinatie van factoren. Hij kon de boel echt op sleeptouw nemen, dan werd er geluisterd. Je hebt schreeuwende aanvoerders in het voetbal, maar dat had Davy helemaal niet nodig om de rest mee te krijgen. Spelers herkennen het wanneer een aanvoerder oprecht met het collectief bezig is. Ik gun hem alle succes in Duitsland. Want echte teamspelers gun ik altijd het allerbeste", besluit Bosz. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!