''Ajax hoeft niet te domineren, ze kunnen ook profiteren van een counter''

( 0 reacties)
''Ajax hoeft niet te domineren, ze kunnen ook profiteren van een counter''

Na de 2-2 van Ajax tegen Standard Luik kwam er veel kritiek op Ajax en vooral op de tactiek van Erik ten Hag. Het was niet persè het slechte spel van de Amsterdammers, maar vooral de manier waarop de wedstrijd uit handen werd gegeven en dat is volgens Simon Zwartkruis een reden voor grote zorgen.

"Natuurlijk zijn de Ajax-spelers niet tevreden over deze wedstrijd. Vooral over hoe de wedstrijd werd weggeven in het laatste half uur van de wedstrijd. Prima dat je een tegengoal krijgt, maar de manier waarop, is ronduit belachelijk", begint Zwartkruis voor de camera's van Voetbal International. "Ajax had echt geen antwoord op de extra man op het middenveld. Ze mochten niet klagen dat het nog gelijk eindigde, maar als ik Blind mag geloven, dan gaan ze het er nog een keer goed over hebben, dat dit niet weer mag gebeuren."

Op de vraag of Ajax zich zorgen moet maken voor de Eredivisie is de journalist duidelijk. "Natuurlijk niet, de Eredivisie is een heel ander podium dan de Champions League en voor de Eredivisie zijn spelers als Ziyech en Tadic briljant. En ook deze wedstrijd waren zij weer weergaloos", vervolgt de journalist van Voetbal International. "Maar je ziet ook dat Ajax niet hoeft te domineren. In een flits kan er een goal vallen en kunnen ze profiteren van een counter. Dat is het voordeel van Ajax dit jaar.

Ten Hag heeft dit jaar echt 16 mogelijkheden voor de basis en vooral het middenveld is overbezet valt ook Zwartkruis op. "Ja, Van de Beek vindt dat hij in de basis hoort en dat hij niks minder is dan de basis, waar juist Lasse Schöne echt een van de minderen was. Naast Donny was ook Eiting prima, maar het moet complementair zijn. Hier moet Ten Hag mee zien te handelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!