Ten Hag: ''Op de 27e of 28e speelronde moeten wij met de schaal in handen staan''

( 0 reacties)
Ten Hag: ''Op de 27e of 28e speelronde moeten wij met de schaal in handen staan''

Erik ten Hag heeft in de belangrijke wedstrijd tegen het Belgische Standard Luik zowel verbeterpunten als aanknopingspunten gezien. Tijdens de wedstrijd tegen de Belgen trad de oefenmeester onder meer aan met Frenkie de Jong op het middenveld.

"Er moet op het middenvelder veel meer automatismen ontstaan. Het was de eerste keer met Frenkie (De Jong red.) op het middenrif. Vanuit de basis zag het er in ieder geval wel goed uit", begint de oefenmeester van de Amsterdammers in gesprek met Ajax TV.

De reden voor het gelijkspel was volgens Ten Hag de vermoeidheid. "In de tweede helft sloop de vermoeidheid er heel erg in. We werden te gemakzuchtig en leden onnodig veel balverlies, dat was een vervolg van de vermoeidheid en daardoor gaven we de voorsprong te makkelijk uit handen."

"Ik blijf erbij dat ik denk dat we heel goed begonnen en dat we terecht 2-0 voor komen, dan zie ik dus genoeg aanknopingspunten. Toch zullen we hard moeten blijven knokken en ons nog meer moeten verbeteren, want we moeten kampioen worden", vervolgt de Tukker.

Gemiddeld zijn er 80 punten nodig voor het kampioenschap stelt Ten Hag. "We moeten richting de tachtig punten om kampioen te worden. Natuurlijk is de eis elke wedstrijd winnen, maar we zijn geen robots. In Nederland wordt het kampioenschap beslist in de 27e of 28e speelronde. Dan moeten we met de schaal in handen staan", aldus een optimistische oefenmeester.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!