''Vaak komt het goed uit bij een ploeg, maar bij Ajax kwam het eigenlijk niet uit''

( 0 reacties)
''Vaak komt het goed uit bij een ploeg, maar bij Ajax kwam het eigenlijk niet uit''

Ajax had voor de interland-week een goede serie neergezet en daarom kwamen de interlands eigenlijk niet heel goed uit, vindt ook Freek Jansen. Toch hebben de Ajax-spelers de lijn door weten te trekken bij hun land.

"Het is vaak dat het goed uitkomt bij een ploeg, maar bij Ajax kwam het eigenlijk niet uit. Het was heel goed bij Ajax, heel veelbelovend. Maar je ziet dat de spelers de individuele lijn hebben doorgetrokken bij hun land", begint Jansen in Voetbal International.

Als je de spelers langsgaat, zie je dat het opvallend goed ging. "Mazraoui maakte zijn officiële debuut bij Marokko. Onana maakte niet zo'n gelukkige indruk, maar is wel eerste keeper. Ziyech heeft gescoord voor Marokko. En zo kun je wel doorgaan. Tagliafico was aanvoerder bij Argentinië. Matthijs de Ligt speelde erg sterk. Schöne na die belachelijke soap met Denemarken weer op pad geweest, Tadic heeft gescoord voor Servië. Als je ze dan stuk voor stuk langsgaat kom je tot de conclusie dat het grotendeels positief is gebleven."

"Het enige smetje van deze week vond ik de kritiek op Daley Blind. Er werd gezegd dat hij totaal niet kon verdedigen, maar als je de wedstrijd tegen Dynamo Kiev erbij pakt, zie je dat hij bij Ajax heel belangrijk was. Maar dat was misschien het enige smetje", besluit Jansen. "En dan heb je natuurlijk nog Frenkie de Jong die zijn debuut maakte, wat ook veelbelovend is. Over de hele linie kun je heel positief zijn over de internationals van Ajax", zegt Jansen tevreden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›