Spitsenstrijd bij Ajax barst los: ''Dan krijg je de kansen wel om je te laten zien''

( 0 reacties)
Spitsenstrijd bij Ajax barst los: ''Dan krijg je de kansen wel om je te laten zien''

De afgelopen tijd speelde vooral Klaas-Jan Huntelaar in de spits bij Ajax, omdat Kasper Dolberg niet fit was. Maar ondertussen is de Deen op de weg terug van een slepende blessure. Dan is het de vraag wie de voorkeur krijgt van Erik ten Hag.

"Ajax hoopt dat Dolberg snel weer volledig kan aansluiten bij de groep. Het wordt wel weer een keer tijd dat hij helemaal fit is. Het is een geval, waarin je hem veel te weinig hebt zien spelen", zegt een kritische Jansen in Voetbal International.

Huntelaar krijgt, ondanks zijn twee goals tegen FC Emmen, de laatste weken veel kritiek dat hij niet genoeg zou scoren voor de Amsterdammers. "Het is een discussie die je altijd blijft horen bij spitsen. Vooral bij Ajax, als je twee of drie wedstrijden niet scoort, moet je er al uit. Dan wordt er gezegd: 'Is hij wel fit genoeg, kan hij het nog wel aan', terwijl ik juist denk dat hij op bepaalde momenten juist wel van hele grote waarde is.

"Echter is het wel een enorme luxe als Dolberg straks weer fit is, dan heb je twee volwaardige Ajax-spitsen onder je hoede. Dat zou alleen maar positief zijn. Tot die tijd zou Huntelaar gewoon de nummer 1 in de spits zijn."

Wie er volgens Jansen in de spits komt te staan, zodra Dolberg fit is, weet hij niet. "Dat is een eeuwige discussie. Op trainingskamp in Engeland heb ik dat aan Ten Hag gevraagd. Keizer sprak zich heel duidelijk uit dat Dolberg nummer 1 was. Dat deed Ten Hag duidelijk niet. De huidige oefenmeester zei: 'We moeten doen wat de tegenstander van ons vraagt en hoe de vorm van beide spelers is'. Daar ben ik het wel mee eens. Als spits van Ajax moet je het gewoon elke week laten zien, want je krijgt je kansen wel", besluit Jansen realistisch.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›