''Zijn spectaculaire skills bewijzen dat het ook geen rare gedachte zou zijn''

( 0 reacties)
''Zijn spectaculaire skills bewijzen dat het ook geen rare gedachte zou zijn''

Frenkie de Jong maakte afgelopen week zijn debuut voor het Nederlands Elftal en ook bij Ajax speelt hij steeds beter. Ook in het buitenland valt hij steeds meer op. Het Amerikaanse The Ringer wijdt een groot artikel aan over de 21-jarige middenvelder.

"Frenkie de Jong is 21 jaar oud en speelde pas dertig wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie, maar elke club in de wereld wil een stukje van hem", begint Ryan O'Hanlon op The Ringer. Het valt de Amerikanen vooral op dat De Jong óók als verdediger kan spelen. "Hij doet overstapjes op eigen helft en dribbelt door de aanval en het middenveld alsof hij nog maar één mannetje hoeft te passeren."

De Amerikanen denken echter wel dat hij in de toekomst als middenvelder zal spelen. "De Jong speelt echter voornamelijk als middenvelder. Als hij naar een grotere club gaat in een moeilijkere competitie dan de Eredivisie, zijn transfer naar Barcelona is het slechtst bewaarde geheim in de sportwereld, zal hij ook een middenvelder worden, want we hebben nog nooit een speler als hij gezien in de verdediging."

"Echter kan elke voetballer op weg naar hun grote droom door blessures, persoonlijke problemen en een stokkende ontwikkeling tegenkomen, dus er is geen garantie dat De Jong een basisspeler wordt bij Barcelona, laat staan één van de beste spelers ter wereld. Maar zijn spectaculaire skills bewijzen dat het ook geen rare gedachte zou zijn", schrijft O'Hanlon realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›