Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken'' Ajax onderuit in rommelige eerste leg tegen Getafe

''Dusan neemt zijn vak bloedserieus, hij is zuinig op zijn lijf''

( 0 reacties)
''Dusan neemt zijn vak bloedserieus, hij is zuinig op zijn lijf''

Lasse Schöne is blij dat Ajax er afgelopen zomer in geslaagd is om Daley Blind en Dusan Tadic te contracteren. De Deense middenvelder ziet dat de sfeer in de kleedkamer nu aan het veranderen is bij de club uit Amsterdam. 

“Niet dat die slecht was”, benadrukt hij in gesprek met ELF Voetbal. “Maar Dusan en Daley zijn jongens die ook in de kleedkamer vooraan staan. Ze hebben een mening en een bepaalde staat van dienst. Dat had deze groep nodig. Met deze jongens erbij hoef je je niet af te vragen of het goed komt, je weet zeker dat het goed komt", constateert Schöne.

"De kwaliteit is omhoog gegaan", vervolgt hij. "Het zijn gewoon twee hele goede spelers. Met Daley achterin hebben we een hoop aan ervaring gewonnen. Hij weet hoe het is om bij Ajax te voetballen, kent elk mechanisme binnen de club. En Dusan, tja... wat een rasvoetballer. Na Groningen en Twente heeft hij in vier jaar Premier League alles gespeeld wat hij kon spelen", blikt Schöne terug.

"Dat zegt wel iets over zijn instelling. Dusan neemt zijn vak bloedserieus, is zuinig op zijn lijf. Ajax heeft twee grote jongens binnengehaald", vervolgt de routinier, die zelf een meer controlerende rol heeft ten opzichte van vorig seizoen. “Ik speel dit seizoen defensiever. Die jongens voorin mogen hun ding doen, laat mij maar de controle houden", besluit Schöne tevreden. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›