Ten Hag geeft duidelijkheid over Dolberg: ''Dat noem ik geen blessure''

( 0 reacties)
Ten Hag geeft duidelijkheid over Dolberg: ''Dat noem ik geen blessure''

Erik ten Hag kan woensdagavond weer beschikken over Kasper Dolberg. De Deense spits, die al lange sukkelt met een knieblessure, is volgens de hoofdtrainer van Ajax fit voor het Champions League-treffen met AEK Athene. 

Maandagmiddag haakte Dolberg echter nog af voor een wedstrijd met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Een uur voor aanvang van het duel met Helmond Sport liet de 20-jarige aanvaller weten opnieuw last te hebben van zijn knie.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met AEK Athene geeft Erik ten Hag duidelijkheid over de situatie rondom Dolberg. "Of hij een blessure heeft? Dat is groot aangezet. Gisteren stond hij op met problemen in de knieholte, dat noem ik geen blessure. Hij moet nu minuten gaan maken", zegt de hoofdtrainer, geciteerd door VoetbalPrimeur.

Of Dolberg ook gelijk inzetbaar is? "Hij kan spelen", laat Ten Hag weten. "Als die klachten ernstig zouden zijn, dan zou hij niet trainen vandaag. Ik vind niet dat spelers die er lang zijn uit geweest, eerst voor Jong Ajax moeten voetballen. Als ik een rastalent als Dolberg zonder risico kan selecteren, dan doe ik dat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›